A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області"

Піклуємося про своє здоров'я

Дата: від до Скинути

НЕ ПРОПУСТІТЬ АРТЕРІАЛЬНУ ГІПЕРТЕНЗІЮ! ВЧАСНО ПРИЙДІТЬ ДО ЛІКАРЯ

Артеріальна гіпертензія (АГ) є патологічним станом організму, що проявляється стійким підвищенням артеріального тиску (АТ). Постійне підвищення тиску може призвести до гіпертонічної хвороби, що є однією з основних причин передчасних смертей у всьому світі.

08:52 13.05.2024

Чому "молодшають" серцево-судинні захворювання?

Серцево-судинні захворювання (ССЗ) залишаються основною причиною смерті населення. Останніми роками цей показник знижується несуттєво, незважаючи на зусилля наукової спільноти та закладів системи громадського здоров’я.

11:19 02.05.2024

Інсульт – це небезпечне захворювання

Інсульт – це небезпечне захворювання, що розвивається навіть у молодому віці та призводить до смерті, інвалідизації або значно погіршує якість життя. Тяжкі наслідки інсульту лягають тягарем не лише на людину, яка переносить захворювання, а й на членів її родини та суспільство. 🔍Інсульт виникає, коли кровоносна судина, що переносить життєво необхідні кисень та поживні речовини до головного мозку, закупорюється тромбом або розривається. Через це клітини певної частини мозку гинуть, і це призводить до смерті людини або інвалідизації. 👉Які види та ознаки інсульту бувають, і чому він виникає? 👉Що необхідно робити при підозрі на інсульт? 👉Як йому запобігти? Для більш детальної інформації перегляньте матеріали Центру громадського здоров’я за посиланням https://bit.ly/3uqe5iE. Долучайтесь до поширення інформації про інсульт – це допоможе зберегти багато життів!  

12:46 16.04.2024

Збалансоване харчування для стабільного стану

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я. Її вплив залежить від того, наскільки ми здатні мобілізувати наші ресурси стійкості та ефективно допомагати собі й тим, хто цього потребує, вже зараз.

16:02 21.03.2024

Користь та шкода солі для організму

Сіль – це невід`ємна частина практично будь-якої страви. Щодня кожна людина використовує сіль у харчуванні. Проте слід робити це збалансовано,  знаючи про користь та шкоду солі для організму. Суперечки з цього приводу  не вщухають.

09:25 15.03.2024

Сіль: друг чи ворог?

Світова статистика свідчить: понад 90% дорослих і 96% дітей  вживають більше за рекомендовані норми солі (більше 5 грам на добу).

11:07 14.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора