A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області"

Сторінка на стадії наповнення.

Дата: від до Скинути

Тиждень безпеки життєдіяльності

В КЗ «Близнюківський ліцей» у 2023/2024 навчальному році, з метою формування у дітей різного віку культури безпечної поведінки,  розпочав  функціонування клас безпеки інформаційно-просвітницького напрямку. У класі створено сім тематичних зон. Окрім зон мінної безпеки, пожежної безпеки, безпеки життєдіяльності, надання домедичної допомоги, тут є зона психологічного розвантаження та ігрова зона. Протягом Тижня безпеки життєдіяльності,  з 22 квітня по  26 квітня в ліцеї  для всіх учнів  проходять уроки безпечної поведінки в надзвичайних ситуаціях. Під час занять учні повторюють правила пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту в цілому та відпрацьовують алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру. Використовуючи інтерактивні інструменти, діти навчаються надавати першу домедичну допомогу. В окремій локації проводяться практичні заняття з засвоєння правил дорожнього руху та правил їзди на велосипеді. Крім приємних зустрічей з однолітками, учні отримують знання, які важливі в будь-який час, а особливо в цей, коли йде війна. Зустрічі для дітей проходять цікаво та пізнавально.

11:59 25.04.2024

Інтерактивні парламентські онлайн-уроки

Здобувачі освіти Близнюківського ліцею 10 - Б класу, вчитель Совєткіна Н. В.  та Квітневої філії 9 класу, вчитель Линник Н. П., принагідно долучилися до перегляду інтерактивних парламентських онлайн-уроків, на яких дізналися про історію та основи українського парламентаризму, засади гілок влади в Україні, зокрема, Верховної Ради України, її комітетів та народних депутатів, способи взаємодії з Українським Парламентом. Виклад інформації супроводжувався навчальними відеороликами та завданнями. В кінці зняття учні взяли участь  у вікторині.  

11:52 18.04.2024

Виставка бісерних прикрас " Весняне квітування"

Вихованки студії «Намистинка» шкільного проєкту «ДАР» Комунального закладу «Близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області» взяли участь у обласній віртуальній виставці бісерних прикрас «Весняне квітування», організованої Харківським обласним організаційно-методичним центром культури і мистецтва. На виставці юні майстрині   представили власноруч виготовлені  бісерні прикраси, які мали попит серед колишніх українських модниць, а нині відомі всім нам: гердани, та силянки, вишиті яскравими нитками та бісером.Відвідувачі виставки можуть бачити чудові роботи Савісько Аліни, Рюми Кіри, Зуєвої Діани, Кондри Марії, Бєляєвої Таїсії та їх керівниці Шпирки Олени Миколаївни.

13:43 15.04.2024

Правила дорожнього руху доя велосипедистів

З настанням весняно-літнього періоду, особливо актуальним стало використання дітьми та учнівською молоддю велосипедів, скутерів, електричних самокатів тощо. В зв’язку з цим виявлено порушення правил дорожнього руху для цих видів транспорту. А саме їзда по пішохідних тротуарних доріжках в центрі селища та вулицях.  Тому, з метою збереження життя та здоров’я учнів, інших учасників дорожнього руху, з учнями ліцею та філій в період з 12.04.2024 по 19.04.2024 класнимиальності за їх порушення як учнями так і їхніми батьками.

14:52 12.04.2024

Цикл уроків "Міста Героїв. Перемоги України у війні"

В Близнюківському ліцеї та філіях проходить цикл уроків "Міста Героїв. Перемоги України у війні", присвячених звільненню населених пунктів різних регіонів нашої держави від російської окупації.

14:20 12.04.2024

Шкільна ліга Quiz

Команда учнів 4 -А класу КЗ "Близнюківський ліцей", взяла участь у грі Quiz, що проходив в м.Лозова в рамках форуму "Єдина Україна. Ефективне управління громадою". Діти повернулись задоволені, з подарунками. Велика подяка організаторам заходу за запрошення!

14:21 10.04.2024

Стежинами рідного краю

Під час весняних канікул учні Близнюківського ліцею відвідали краєзнавчий музей, щоб детально ознайомитися з історією рідного краю та культурною спадщиною Лозівського району. Науковий співробітник провела для нас цікаву, пізнавальну екскурсію, у ході якої діти могли ознайомитися з історією нашого краю, побачили речі, якими користувались давні слов'яни, народний одяг, яскраву українську кераміку, козацьку зброю. У музеї багато документів та книг, які розповідають про історію України та історію нашого рідного району. Виявилось, що навіть назви старих вулиць мають своє походження і свою історію. Похід у музей залишив незабутнє враження про минуле життя, а ця екскурсія запалила в серцях дітей інтерес до історії.

14:34 28.03.2024

День казки

24 березня в Близнюківському ліцеї казковий день. Цікаво й пізнавально пройшов цей день для учнів початкових класів. Ми провели ігрові активності "День казки". Діти згадали все, що їм читали батьки, бабусі, що вони читали самі та об'єднавшись у дружню команду, показали свої знання, вони пройшли усі перешкоди до перемоги та знайшли головний приз.

09:41 27.03.2024

Шевченківські вечорниці

Шевченківські вечорниці в Близнюківському ліцеї Більшість людей уявляють Шевченка як старого дідугана та вічного кріпака. Це зовсім не гоже, тому час позбутися цих упереджень і знати справжню історію. А вечорниці — це найкращий варіант подачі цієї інформації. На початку вечорниць організатори свята підготували для учасників лекцію відеопрезентацією про життя поета, творчий шлях, переслідування й дивні факти про нього. Особливу увагу приділяли тому яким символом Шевченко став впродовж становлення української ідентичності українців. На завершення молодь виплеснула власні емоції у танцях, їли калиту, смакували варениками.

11:14 11.03.2024

Кобзареве слово. Шевченківські читання

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає та шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу Тараса Шевченка. 210 років минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої любові до свого народу, своєї землі! Напевно в Україні немає такої людини, яка б не читала віршів Тараса Шевченка – великого сина нашої землі. Адже, для всіх українців Шевченко є генієм, явищем великим і вічним в історії нашої держави. Напередодні свята, 8 березня, до медіатеки ліцею на Шевченківські читання завітали учні 4-А класу. Діти дізналися багато цікавих фактів із життя поета, декламували вірші великого Кобзаря.

11:06 11.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора