A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області"

Дата: від до Скинути

За честь, за славу рідної землі

Напередодні Дня Збройних Сил України та свята Святого Миколая старшокласники зустрілися на пізнавально-розважальному заході «За честь, за славу рідної землі», у якій продемонстрували свої знання і вміння, сильну козацьку вдачу, витримку, кмітливість, розум, почуття гумору та найкращі фізичні якості.

13:19 07.12.2023

Тиждень доброчесності 2023

Національним агентством з питань запобігання корупції ініційовано проведення у школах Тижня доброчесності з 27 листопада по 9 грудня 2023 року. Мета Тижня – знайомство учнівства з поняттям «доброчесність», актуалізація та поглиблення знань про корупцію та її негативні наслідки. У Близнюківському ліцеї та філіях протягм тижня було проведено ряд заходів, спрямованих на формування нових норм суспільної взаємодії  - взаємоповаги, честі і гідності, доброчесності та справедливості. Діти на власних прикладах та прикладах з життя  обговорювали, як це -  поводитися доброчесно і бути гідним громадянином України.

09:44 07.12.2023

90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні

В Близнюківському ліцеї та філіях, з метою формування в учнів поваги до історичного минулого, відбулися тематичні заходи, присвячені вшануванню пам'яті жертв голодоморів: уроки пам'яті "Голодомор мовою фактів", години спілкування "Скорботна пам'ять поколінь", інформаційні хвилинки "Правда про ті роки", тематичне засідання лідерів учнівського самоврядування "Голодомор - біль серця України", тематичні книжкові виставки "Про події на Харківщині у 1932-1933 роках", участь у Всеукраїнській акції "Запали свічку", хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні - геноциду Українського народу, голодоморів 1921 - 1922, 1946 - 1947 рр. в Україні.

11:45 05.12.2023

16 Днів проти насильства

З метою привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, щорічно у Близнюківському ліцеї проводяться різноманітні заходи у рамках акції «16 днів проти насильства». З 25 жовтня по 10 грудня практичним психологом Кулешовою Т. А. та соціальним педагогом Харченко І. В. заплановано проведення просвітницьких заходів з учнями 1-11 класів: години спілкування, тренінгові заняття, флеш моби, створення відеороликів, акції та інше.

13:32 27.11.2023

Мінна безпека

22 листопада 2023 року співробітниками міжнародної гуманітарної організації Данська Рада у справах біженців (DRC), було проведено  сесію з інформування про ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни (ІНРМ) для учнів Близнюківського ліцею.Слухачі були ознайомлені з алгоритмами безпечної поведінки, що робити і як діяти, якщо людина зрозуміла, що опинилися на замінованій території, або натрапила на боєприпас.Також інструкторами ІНРМ DRC було проведено сесію з ІНРМ для дітей початкових класів у "безпечному просторі". Діти навчилися правилам безпечної поведінки, дізналися як виглядають попереджувальні знаки,  небезпечні території та їх ознаки, а також запам'ятали екстрені телефонні номери 101, 103. Сесії відбулися за підтримки Європейського Союзу.

13:32 22.11.2023

З Днем Гідності та Свободи!

21 листопада 2023 року вже вкотре учні та педагоги ліцею приєдналися до відзначення  Дня Гідності та Свободи в Україні. З нагоди цієї символічної дати в ліцеї та філіях відбулися виховні години, хвилинки спілкування, відеопрезентації, перегляд документальних фільмів. Учні говорили про доленосні революційні події  в Україні 2013-2014 років, військову агресію Російської федерації проти України. Працювали з Путівником Всесвітнім Днем Гідності та Свободи 2023. Виховні активності були спрямовані на розуміння значення гідності в їхньому житті і житті інших людей, уміння висловлювати свої думки про те, яку роль відіграє гідність у їхньому житті, що варто зробити протягом насткпного року для підвищення почуття гідності і поваги до інших людей. Учні ділилися історіями про гідні вчинки зі свого власного життя та з життя людей, що їх оточують. Вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання

10:58 21.11.2023

Тиждень безпеки дорожнього руху

Протягом 13 - 17 листопада в ліцеї та філіях пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху, під час якого були організовані і проведені заходи, спрямовані на попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму. В класних колективах були проведені тематичні бесіди, інформаційні хвилинки, повторення правил дорожнього руху. вікторини, презентації тощо. 17 листопада 2023 року учні стали учасниками єдиного національного уроку "Безпечна дорога додому". також відпрацювали навички поведінки в разі надзвичайних ситуацій , виявлення мінно-вибухових предметів тощо

10:34 21.11.2023

Цікаві зустрічі

Корисні зустрічі! Психологічною службою ліцею була організована онлайн зустріч учнів 9-в та 11-в класів з працівниками поліції. Поліцейський офіцер громади капітан поліції Будаква Андрій Миколайович та поліцейський офіцер громади капітан поліції Нісіров Еміл Ельманович змістовно, зі знанням справи, ознайомили учнів з видами правопорушень та відповідальністю за скоєння протиправних дій. Учні отримали відповіді на важливі питання та достовірну інформацію від компетентних, досвідчених працівників поліції.

09:52 21.11.2023

Дітям про права

В рамках проведення Тижня права дітей 16 листопада в нашому ліцеї відбувся захід "Дітям про права".Учасники комісії "Дисципліни та права" учнівського самоврядування підготували для п'ятикласників цікаву розповідь,в ікторину, відеоролики. Діти зацікавлено слухали,  з задоволенням переглядали мультики та жваво обговорювали різні запитання на правову тематику.

09:46 21.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора