A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області"

Дата: від до Скинути

Шкільна ліга Quiz

Команда учнів 4 -А класу КЗ "Близнюківський ліцей", взяла участь у грі Quiz, що проходив в м.Лозова в рамках форуму "Єдина Україна. Ефективне управління громадою". Діти повернулись задоволені, з подарунками. Велика подяка організаторам заходу за запрошення!

14:21 10.04.2024

Стежинами рідного краю

Під час весняних канікул учні Близнюківського ліцею відвідали краєзнавчий музей, щоб детально ознайомитися з історією рідного краю та культурною спадщиною Лозівського району. Науковий співробітник провела для нас цікаву, пізнавальну екскурсію, у ході якої діти могли ознайомитися з історією нашого краю, побачили речі, якими користувались давні слов'яни, народний одяг, яскраву українську кераміку, козацьку зброю. У музеї багато документів та книг, які розповідають про історію України та історію нашого рідного району. Виявилось, що навіть назви старих вулиць мають своє походження і свою історію. Похід у музей залишив незабутнє враження про минуле життя, а ця екскурсія запалила в серцях дітей інтерес до історії.

14:34 28.03.2024

День казки

24 березня в Близнюківському ліцеї казковий день. Цікаво й пізнавально пройшов цей день для учнів початкових класів. Ми провели ігрові активності "День казки". Діти згадали все, що їм читали батьки, бабусі, що вони читали самі та об'єднавшись у дружню команду, показали свої знання, вони пройшли усі перешкоди до перемоги та знайшли головний приз.

09:41 27.03.2024

Шевченківські вечорниці

Шевченківські вечорниці в Близнюківському ліцеї Більшість людей уявляють Шевченка як старого дідугана та вічного кріпака. Це зовсім не гоже, тому час позбутися цих упереджень і знати справжню історію. А вечорниці — це найкращий варіант подачі цієї інформації. На початку вечорниць організатори свята підготували для учасників лекцію відеопрезентацією про життя поета, творчий шлях, переслідування й дивні факти про нього. Особливу увагу приділяли тому яким символом Шевченко став впродовж становлення української ідентичності українців. На завершення молодь виплеснула власні емоції у танцях, їли калиту, смакували варениками.

11:14 11.03.2024

Кобзареве слово. Шевченківські читання

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає та шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу Тараса Шевченка. 210 років минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої любові до свого народу, своєї землі! Напевно в Україні немає такої людини, яка б не читала віршів Тараса Шевченка – великого сина нашої землі. Адже, для всіх українців Шевченко є генієм, явищем великим і вічним в історії нашої держави. Напередодні свята, 8 березня, до медіатеки ліцею на Шевченківські читання завітали учні 4-А класу. Діти дізналися багато цікавих фактів із життя поета, декламували вірші великого Кобзаря.

11:06 11.03.2024

European Money Quiz_змагання з фінансової грамотності в Європі

European Money Quiz – це найбільше змагання з фінансової грамотності в Європі. Майже пів мільйона підлітків віком 13–15 років щороку змагаються за титул чемпіона Європи. Цього року й учні 10х класів Близнюківського ліцею долучилися до загальноєвропейських змагань з фінансової грамотності. До шкільного відбору European Money Quiz 2024 долучилося: 400 закладів освіти з усієї України; 522 педагоги; 4 248 учнів (2 124 команди). Від Близнюківського ліцею в шкільному відборі взяли участь 3 команди і вже відома команда-переможець, яка допущена до обласного відбору.

10:35 07.03.2024

"Йдемо з дитинства до Тараса!"

9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу. Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії. В Близнюківському ліцеї та філіях проходить ряд цікавих активностей з нагоди річниці народження Великого Кобзаря: квести, брейн-ринги, години спілуквання, літературні вікторини перегляд мультфільму "Як Шевченко став зіркою", читання поезій. 

11:37 06.03.2024

Булінг: відреагувати та запобігти

З метою розширити знання учнів про поняття булінг, про види булінгу й наслідки; попередити виникнення булінгу в освітньому середовищі зі здобувачами освіти закладу та філій проведені заходи щодо реагування на ситуації булінгу в дитячому середовищі. Також з учнями 10-А класу практичним психолохом Кулешовою Т. А. проведено психологічну вікторину «Ознаки, види, причини булінгу». Під час заходу, підлітки розвивали вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формували навички відповідальної та безпечної поведінки; виховували почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства. Також ознайомились з механізмом реагування та звернення у ситуації булінгу. З метою вивчення обізнаності про поняття булінг, учні пройшли анкетування на платформі АІС психолог. 

11:15 06.03.2024

Другі роковини повномасштабного вторгнення

24.02.2024 відбувся унікальний онлайн-урок Освітнього центру до других роковин повномасштабного вторгнення рф на території України!  Цей захід – неймовірна можливість дізнатися про невідомі факти української історії та фантастичні подвиги Українського війська. Учні Близнюківського ліцею та філій  долучилися до заходу. Також в закладі пройшли тематичні заходи: інформаційні хвилинки, години спілкування "Діалоги про війну"

12:05 26.02.2024

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Мова - одне з найцінніших набань народу. Мова - це душа нації, її генетичний код. Міжнародний день рідної мови - відносно молоде свято і почало відзначатися з 1999 року. З нагоди відзначення свята в  Близнюківському ліцеї та філіях відбулися різноманітні пізнавальні заходи, спрямовані на формування в учнів ціннісного ставлення до рідної мови. Учні брали участь у квестах, інтерактивних іграх "Веселковий світ рідної мови", вікторинах "Моя мова калинова". Під час уроків були проведені бесіди "Мова - ім'я народу" тощо.

11:18 26.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора