A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області"

Сторінка на стадії наповнення.

Дата: від до Скинути

День пам'яті та примирення

06 травня в Близнюківському ліцеї пройшли тематичні заходи, присвячені Дню пам'яті та примирення, Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Учні 10 - А класу разом з класним керівником Палагутою В.В. вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні та близнюківців, які загинули у російсько-українській війні за територіальну цілісність та незалежність України. Метою заходу було виховати у дітей почуття патріотизму, поважне відношення до історичної пам’яті свого народу, розвинути здатність відчувати, співпереживати, вміти слухати оточуючих. Пам'ять про минуле покоління, які боролися за мир і свободу, має бути передана і збережена для майбутніх поколінь. Коли молодь вшановує пам'ять своїх предків, це прекрасно відображає дух патріотизму та зв'язок поколінь. Коли нащадки віддають шану й захищають те, за що їхні предки боролися, це стає важливим символом передачі цінностей та обов'язку перед минулим. Це також свідчення про те, що історія й дух нації продовжують жити й розвиватися у нових поколіннях.

11:46 07.05.2024

Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху

У рамках реалізації ІІ Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху  2021-2023 рр., В україні пройде щорічний Тиждень безпеки дорожнього руху, І етап якого відбудеться з 13 по 19 травня 2024 року і буде присвячений питанням безпеки на дорогах. 

10:14 07.05.2024

26 квітня - Міжнародний день пам'яті про Чорнобильську трагедію

26 квітня – трагічна дата, коли сталася аварія на Чорнобильській атомній електростанції. В КЗ «Близнюківський ліцей» та філіях пройшли уроки пам'яті, екологічні хвилинки, години спілкування до цієї події. Під час яких, вчителі нагадали та розповісли учням про цю техногенну, екологічну та гуманітарну катастрофу. Здобувачі освіти ознайомилися з основними  цифрами у контексті аварії, її наслідків та важливості запобігання подібним трагедіям у майбутньому. Такі заходи допомагають ефективно розкрити тему аварії здобувачам освіти, спонукаючи їх до обговорення та роздумів. Обізнаність учнів та учениць про наслідки аварії – великий вклад у енергетичну безпеку кожної країни на планеті Земля!

10:00 29.04.2024

Участь у четвертому  хакатоні для учнівських команд VOLUNTEENS

З 26 по 28 квітня 2024 року лідери учнівського самоврядування КЗ «Близнюківський ліцей» разом зі своїм наставником Наталією Савісько взяли участь у четвертому  хакатоні для учнівських команд VOLUNTEENS у м. Львів.

09:28 29.04.2024

Тиждень безпеки життєдіяльності

В КЗ «Близнюківський ліцей» у 2023/2024 навчальному році, з метою формування у дітей різного віку культури безпечної поведінки,  розпочав  функціонування клас безпеки інформаційно-просвітницького напрямку. У класі створено сім тематичних зон. Окрім зон мінної безпеки, пожежної безпеки, безпеки життєдіяльності, надання домедичної допомоги, тут є зона психологічного розвантаження та ігрова зона. Протягом Тижня безпеки життєдіяльності,  з 22 квітня по  26 квітня в ліцеї  для всіх учнів  проходять уроки безпечної поведінки в надзвичайних ситуаціях. Під час занять учні повторюють правила пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту в цілому та відпрацьовують алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру. Використовуючи інтерактивні інструменти, діти навчаються надавати першу домедичну допомогу. В окремій локації проводяться практичні заняття з засвоєння правил дорожнього руху та правил їзди на велосипеді. Крім приємних зустрічей з однолітками, учні отримують знання, які важливі в будь-який час, а особливо в цей, коли йде війна. Зустрічі для дітей проходять цікаво та пізнавально.

11:59 25.04.2024

Інтерактивні парламентські онлайн-уроки

Здобувачі освіти Близнюківського ліцею 10 - Б класу, вчитель Совєткіна Н. В.  та Квітневої філії 9 класу, вчитель Линник Н. П., принагідно долучилися до перегляду інтерактивних парламентських онлайн-уроків, на яких дізналися про історію та основи українського парламентаризму, засади гілок влади в Україні, зокрема, Верховної Ради України, її комітетів та народних депутатів, способи взаємодії з Українським Парламентом. Виклад інформації супроводжувався навчальними відеороликами та завданнями. В кінці зняття учні взяли участь  у вікторині.  

11:52 18.04.2024

Виставка бісерних прикрас " Весняне квітування"

Вихованки студії «Намистинка» шкільного проєкту «ДАР» Комунального закладу «Близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області» взяли участь у обласній віртуальній виставці бісерних прикрас «Весняне квітування», організованої Харківським обласним організаційно-методичним центром культури і мистецтва. На виставці юні майстрині   представили власноруч виготовлені  бісерні прикраси, які мали попит серед колишніх українських модниць, а нині відомі всім нам: гердани, та силянки, вишиті яскравими нитками та бісером.Відвідувачі виставки можуть бачити чудові роботи Савісько Аліни, Рюми Кіри, Зуєвої Діани, Кондри Марії, Бєляєвої Таїсії та їх керівниці Шпирки Олени Миколаївни.

13:43 15.04.2024

Правила дорожнього руху доя велосипедистів

З настанням весняно-літнього періоду, особливо актуальним стало використання дітьми та учнівською молоддю велосипедів, скутерів, електричних самокатів тощо. В зв’язку з цим виявлено порушення правил дорожнього руху для цих видів транспорту. А саме їзда по пішохідних тротуарних доріжках в центрі селища та вулицях.  Тому, з метою збереження життя та здоров’я учнів, інших учасників дорожнього руху, з учнями ліцею та філій в період з 12.04.2024 по 19.04.2024 класнимиальності за їх порушення як учнями так і їхніми батьками.

14:52 12.04.2024

Цикл уроків "Міста Героїв. Перемоги України у війні"

В Близнюківському ліцеї та філіях проходить цикл уроків "Міста Героїв. Перемоги України у війні", присвячених звільненню населених пунктів різних регіонів нашої держави від російської окупації.

14:20 12.04.2024

Шкільна ліга Quiz

Команда учнів 4 -А класу КЗ "Близнюківський ліцей", взяла участь у грі Quiz, що проходив в м.Лозова в рамках форуму "Єдина Україна. Ефективне управління громадою". Діти повернулись задоволені, з подарунками. Велика подяка організаторам заходу за запрошення!

14:21 10.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора